Maak kennis met ons team

Koen Spee

Koen Spee

Advocaat-Partner

Koen Spee (Amsterdam, 1986), studeerde Nederlands Recht aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Voordat hij in 2012 als advocaat werd beëdigd, was hij werkzaam bij grote financiële instellingen. Eerder was Spee verbonden aan een bekend Amsterdams advocatenkantoor. Hij voerde daar een proces- en adviespraktijk totdat hij in 2020 het kantoor begon dat nu Spee & Bijl heet.

Sinds 2014 richt Spee zich op de energietransitie. Spee is betrokken (geweest) bij de ontwikkeling van in totaal zo’n 2.000 MW aan duurzaamheidsprojecten. Spee is betrokken bij vrijwel alle facetten van de ontwikkelingsfase van de projecten.

Spee richt zich voorts op (de ontwikkeling) van vastgoed. Sinds 2011 adviseert hij toonaangevende spelers op de Nederlandse vastgoedmarkt.


Benjamin Bijl

Benjamin Bijl

Advocaat-Partner

Benjamin Bijl (1985) studeerde Nederlands Recht aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij behaalde daar zowel een master strafrecht als civiel recht. Na zijn studie deed Benjamin ervaring op bij een bekend strafrechtkantoor en verschillende kantoren gespecialiseerd in het intellectuele eigendomsrecht. In 2013 begon Benjamin bij een IE-nichekantoor, waarna hij de overstap maakte naar een internationaal kantoor.

Analytisch, verbaal vaardig en altijd enthousiast. Benjamin is een ervaren procesadvocaat die altijd voor zijn cliënten klaar staat. Binnen Spee & Bijl leidt hij de procespraktijk.

Benjamin heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:
– Burgerlijk procesrecht
– Intellectueel eigendomsrecht
Ralph Raspoort

Ralph Raspoort

Advocaat

Ralph behaalde zijn bachelor Rechtsgeleerdheid en de master Privaatrecht: Commerciële rechtspraktijk aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens de master heeft Ralph zich buiten het civiele recht ook verdiept in het sportrecht.

Gedurende de bachelor Rechtsgeleerdheid heeft Ralph een semester politicologie gestudeerd aan Loyola University in New Orleans. Naast zijn interesse in onder meer het civiele recht en het sportrecht heeft Ralph interesse in de natuur. Voor het starten van zijn rechtenstudie heeft Ralph een opleiding tot safari-gids in het Kruger national park in Zuid-Afrika afgerond.

In juli 2021 is Ralph beëdigd als advocaat. Sinds zijn beëdiging richt Ralph zich onder meer op duurzaamheid en de energietransitie. Zo adviseert hij initiatiefnemers van grote duurzaamheidprojecten.
Jorik van Zuilen

Jorik van Zuilen

Advocaat

Jorik heeft de master Privaatrechtelijke rechtspraktijk (Privaatrecht) behaald aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens de master heeft Jorik zich verdiept in het internationaal privaatrecht.

Tijdens zijn studie heeft Jorik ervaring opgedaan binnen de advocatuur en bij een softwareontwikkelaar op het gebied van legal-tech. Daarnaast was hij bestuurslid van een juridische studievereniging en heeft hij momenteel een wijnwebshop. Jorik is geïnteresseerd in het recht als geheel, maar heeft een bijzondere interesse in het privaatrecht.

Merel Mossou

Merel Mossou

Advocaat

Merel is sinds november 2022 werkzaam bij Spee & Bijl en is in februari 2023 beëdigd tot advocaat.. Zij heeft haar master Privaatrecht (Privaatrechtelijke rechtspraktijk) aan de Universiteit van Amsterdam afgerond. Ze schreef haar masterscriptie over de invloed van servitisation op de rechtspositie van de consument.

Tijdens haar studie heeft Merel relevante werkervaring opgedaan als juridisch adviseur bij de Rechtswinkel en meerdere stages gelopen, waar ze erachter kwam haar carrière te willen starten in de advocatuur. Daarnaast is Merel actief geweest binnen een studentenvereniging uit Utrecht. Merel heeft een brede interesse in het Privaatrecht.

Daan Zebel

Daan Zebel

Advocaat

Daan is sinds maart 2024 werkzaam bij Spee & Bijl en in februari 2024 beëdigd tot advocaat. Hij heeft in september 2023 de master Law & Finance aan de Universiteit van Amsterdam afgerond. Tijdens deze master heeft Daan veel kennis opgedaan over het samenspel van recht en (financiële) economie. Zijn scriptie ging over de effectiviteit van macroprudentiële regelgeving op het gebied van sale- and repurchase agreements en securitisaties. Daan is breed geïnteresseerd in het ondernemings-, insolventie- en goederenrecht. Tijdens zijn studie is Daan actief geweest als bestuurslid binnen verschillende studieverenigingen en als voorzitter van de Amsterdamse beleggingsvereniging Mutual Fund.
Kimberly Meijs

Kimberly Meijs

Juridisch medewerker

Kimberly heeft zowel haar Bachelor Rechtsgeleerdheid als haar Masters Commerciële Rechtspraktijk en Law & Technology afgerond aan Tilburg University. Tijdens haar bachelor studeerde ze één semester aan Charles University in Praag. Vervolgens heeft Kimberly zich gedurende haar masters gefocust op de invloeden van de Digital Services Act en de invloed van de AVG op de ontwikkeling van AI.

Tijdens haar studie heeft Kimberly ervaring opgedaan als juridisch adviseur bij een bekende verzekeraar en als juridisch medewerker bij de examencommissie. Gedurende meerdere stages werd haar interesse in de advocatuur bevestigd. Daarnaast is Kimberly actief geweest bij het pleitdispuut van de juridische studievereniging.

Mirin Yospangtiam

Mirin Yospangtiam

Juridisch medewerker

Mirin heeft haar studie gevolgd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en de Universiteit van Amsterdam, waar ze haar dubbele bachelor in Rechtsgeleerdheid en Fiscaal recht afrondde, gevolgd door dubbele masters in Internationaal en Europees Belastingrecht, en Privaatrecht met een focus op de Commerciële Rechtspraktijk. Tijdens haar studie bracht Mirin een semester door aan de East China University of Political Science and Law in Shanghai, waar ze zich verdiepte in Business and Law.