Maak kennis met ons team

Koen Spee

Koen Spee

Advocaat-Partner

Koen Spee (Amsterdam, 1986), studeerde Nederlands Recht aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Voordat hij in 2012 als advocaat werd beëdigd, was hij werkzaam bij grote financiële instellingen. Eerder was Spee verbonden aan een bekend Amsterdams advocatenkantoor. Hij voerde daar een proces- en adviespraktijk totdat hij in 2020 het kantoor begon dat nu Spee & Bijl heet.

Sinds 2014 richt Spee zich op de energietransitie. Spee is betrokken (geweest) bij de ontwikkeling van in totaal zo’n 2.000 MW aan duurzaamheidsprojecten. Spee is betrokken bij vrijwel alle facetten van de ontwikkelingsfase van de projecten.

Spee richt zich voorts op (de ontwikkeling) van vastgoed. Sinds 2011 adviseert hij toonaangevende spelers op de Nederlandse vastgoedmarkt.


Benjamin Bijl

Benjamin Bijl

Advocaat-Partner

Benjamin Bijl (1985) studeerde Nederlands Recht aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij behaalde daar zowel een master strafrecht als civiel recht. Na zijn studie deed Benjamin ervaring op bij een bekend strafrechtkantoor en verschillende kantoren gespecialiseerd in het intellectuele eigendomsrecht. In 2013 begon Benjamin bij een IE-nichekantoor, waarna hij de overstap maakte naar een internationaal kantoor.

Analytisch, verbaal vaardig en altijd enthousiast. Benjamin is een ervaren procesadvocaat die altijd voor zijn cliënten klaar staat. Binnen Spee & Bijl leidt hij de procespraktijk.

Benjamin heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:
– Burgerlijk procesrecht
– Intellectueel eigendomsrecht
Ralph Raspoort

Ralph Raspoort

Advocaat

Ralph behaalde zijn bachelor Rechtsgeleerdheid en de master Privaatrecht: Commerciële rechtspraktijk aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens de master heeft Ralph zich buiten het civiele recht ook verdiept in het sportrecht.

Gedurende de bachelor Rechtsgeleerdheid heeft Ralph een semester politicologie gestudeerd aan Loyola University in New Orleans. Naast zijn interesse in onder meer het civiele recht en het sportrecht heeft Ralph interesse in de natuur. Voor het starten van zijn rechtenstudie heeft Ralph een opleiding tot safari-gids in het Kruger national park in Zuid-Afrika afgerond.

In juli 2021 is Ralph beëdigd als advocaat. Sinds zijn beëdiging richt Ralph zich onder meer op duurzaamheid en de energietransitie. Zo adviseert hij initiatiefnemers van grote duurzaamheidprojecten.
Jorik van Zuilen

Jorik van Zuilen

Advocaat

Jorik heeft de master Privaatrechtelijke rechtspraktijk (Privaatrecht) behaald aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens de master heeft Jorik zich verdiept in het internationaal privaatrecht.

Tijdens zijn studie heeft Jorik ervaring opgedaan binnen de advocatuur en bij een softwareontwikkelaar op het gebied van legal-tech. Daarnaast was hij bestuurslid van een juridische studievereniging en heeft hij momenteel een wijnwebshop. Jorik is geïnteresseerd in het recht als geheel, maar heeft een bijzondere interesse in het privaatrecht.

Merel Mossou

Merel Mossou

Advocaat

Merel is sinds november 2022 werkzaam bij Spee & Bijl en is in februari 2023 beëdigd tot advocaat.. Zij heeft haar master Privaatrecht (Privaatrechtelijke rechtspraktijk) aan de Universiteit van Amsterdam afgerond. Ze schreef haar masterscriptie over de invloed van servitisation op de rechtspositie van de consument.

Tijdens haar studie heeft Merel relevante werkervaring opgedaan als juridisch adviseur bij de Rechtswinkel en meerdere stages gelopen, waar ze erachter kwam haar carrière te willen starten in de advocatuur. Daarnaast is Merel actief geweest binnen een studentenvereniging uit Utrecht. Merel heeft een brede interesse in het Privaatrecht.

Charlotte Hillebrand

Charlotte Hillebrand

Juridisch medewerker

Charlotte is sinds april 2022 werkzaam als juridisch medewerker bij Spee & Bijl. Zij heeft haar bachelor Rechtsgeleerdheid afgerond aan de Universiteit van Amsterdam, en is daar momenteel bezig aan haar master Privaatrecht: Privaatrechtelijke rechtspraktijk.

Naast haar studie heeft Charlotte veel in de horeca gewerkt, en werkt ze momenteel als hostess bij Ajax. Haar voornemen is om binnen haar master een semester in Bologna te gaan studeren. Charlotte is tegenwoordig met name geïnteresseerd in het privaatrecht en in het bijzonder het contracten- en aansprakelijkheidsrecht.

Christy Dear

Christy Dear

Juridisch medewerker

Christy is sinds augustus 2022 werkzaam als juridisch medewerker en office manager bij Spee & Bijl. Zij heeft haar bachelor Rechtsgeleerdheid, met een minor in Fiscaal recht, afgerond aan de Vrije Universiteit Amsterdam, nadat ze een lang pad heeft bewandeld van vmbo-t, havo en vwo. Christy zit momenteel in een tussenjaar om zo veel mogelijk ervaring op te doen in de privaatrechtelijke sfeer, voordat ze wil beginnen aan haar master Privaatrecht.

Naast haar studie heeft Christy op verscheiden plekken gewerkt, met name in de horeca, maar ook op makelaars- en vastgoedkantoren. Hierdoor heeft ze dan ook een affiniteit gecreëerd met vastgoed. Christy is verder met name geïnteresseerd in het contracten- en ondernemingsrecht.